Meditaatio

Meditaatio on tietoista sisäistä harjoitusta, joka käytännössä jakaantuu hyvin moniin eri lajeihin ja suuntauksiin. Kaikille on kuitenkin yhteistä, että omalle keskittymiselle valitaan kohde, jossa pysytään. Tuo kohde voi olla hiljaisuuden ylläpitäminen, jokin ajatus, mielikuva, tai tunne.

Lisäksi on olemassa johdettuja meditaatioita, joissa seurataan joko äänitettyä ta opettajan lausumaa meditaatiota. Johdetut meditaatiot voivat olla hyvin antoisia kokemuksia.

Ohjatuissa tai johdetuissa meditaatioissa osallistuja on kuitenkin aina vapaa noudattamaan omaa sisäistä ohjaustaan. Ohjatuissa meditaatioissa korostan, että ei ole myöskään tarpeen yrittää mitään, vaan eteneminen tapahtuu keveän sisäisen ohjauksen ja sallimisen kautta. Kun sisäinen suunta on annettu, sallin tietoisesti kaiken se tapahtua mitä tapahtuu. Tämä auttaa sisäiseen puhdistumiseen ja vapautumiseen. Luonnollisesti henkilökohtaisissa meditaatioissa ohjeistukset vaihtelevat meditaatiolajin mukaan.

Meditaatioilla on todettu olevan rauhoittavia ja parantavia ominaisuuksia, niitä voidaan käyttää itsekasvavatuksessa ja henkisessä koulutuksessa. Monissa nykyajan henkisissä tai energeettisissä hoitomuodoissa käytetään eriasteisia meditatiivisia tiloja. Monet ihmiset ovat kokeneet säännöllisen meditaation antavat elämälleen merkittävää tukea.

Rukous ja meditaatio ovat lähellä toisiaan silloin kun kumpaankin liittyy sisäisen rauhan ja korkeamman osallisuuden kokemus.

 

Meditaatioillat ja johdetut meditaatiot

Olen vuosien mittaan järjestänyht satoja ja jopa tuhansia tilaisuuksia. Suurin osa lienee ollut meditaatioiltoja, jotka alkavat suoraan ohjatulla meditaatiolla. Meditaatio voi olla pitkäkin kellosta katsotulla ajalla mitaten, mutta koska energiat ovat korkeat, fyysinen aika kuluu nopeasti. Liitän alustuksella tai esitemällä alkaviin tilaisuuksiin ja kursseihin mielelläni ainakin lyhyten loppumeditaation. Julkisemmissa tilaisuuksissa jos osanottajia on runsaasti, on loppumeditaatio usein selkeästi vapaaehtoinen, niin että vain halukkaat voivat siihen jäädä.

Nykyisen meditaatiotyöni aloitin vuonna 1992 samalla kuin hoitotyönkin. Aluksi keräsin meditaatioaiheita ja -ohjeita kirjallisuudesta tai internetistä. Vuosikymmenen lopulla tulivat mukaan Sanaya Romanin henkiseltä opettajalta nimeltä Orin välittämät meditaatiot, joita on useita kymmeniä ja satoja eri tarkoituksiin. Tärkeä oli laaja meditaatiosarja nimeltä 2000-luvun tietoisuus.

Samoihin aikoihin alkoivat myös tähtitietoisuusillat, joissa opin muodostamaan meditaatioiden kulun kunkin kohteen oman olemuksen mukaisesti. Näissä illoissa oli tähtivierainamme suuri joukko tärkeitä tähtiystäviä kuten suuri Sirius, ihastuttavat taivaallisen tanssijat Plejadit eli Seulaset, voimakas Otava, suuntaa antava ja voimia keskittävä Pohjantähti, hyvin erityinen "Suomen Joutsenen" tähti Deneb sekä paljon muita. Tutustuimme myös näiden tähtien ja tähtiryhmien luonnontieteelliseen sekä mytologiseen puoleen.

Nykyisin ohjatut meditaatiot ovat saaneet yhä enemmän edistyneemmän henkisen koulutuksen luonteen ja osa meditaatioista on tietoisen esoteerisen koulutuksen tasoa. Edelleenkin kaikki meditaatiotilaisuudet ovat kuitenkin kaikille avoimia. Meditaatioiden henkisen energian voima säätyy aina osanottajan mukaan niin että jokainen omien henkisten ohjaajiensa tai enkelinsä tukemana saa juuri sitä mitä tarvitseekin.

Ihmiskunnan henkisessä kehityksessä on kuljettu maan ja veden elementtien kautta nykyisin luonnolliselta tuntuvaan ilman ja valon elementtien sisäiseen harjoitukseen. Olemme varovasti etsimässä suuntaa meditaatioharjoitukseen, joissa sisäinen rakkauden "tuli" tai lämpö saa suuremman merkityksen. Se merkitsee samalla sisäisen voiman ja rakkauden tasapainoa ja sopusointua.

Henkisen kasvun pyrkimyksenä on sisäisen vapautumisen ja eheytymisen, henkisen avartumisen ja käytännön elämässä vahvistumisen tukeminen.

Uusissa meditaatioissa taivaallisten ohjaajiemme enkeleiden eri kunnat ja arkkienkelit ovat olleet usein aiheina, samoin tutustuminen heidän ja luonnonhenkien työhön sekä Kristus- ja Maria-Sofia-meditaatiot. Viimeisten parin vuoden aikana olen äänittänyt suuren osan meditaatioista. Aiheita on kertynyt lähelle kahta sataa, ja näitä live-meditaatioita voi hankkia CD-äänitteinä.

 

Meditaatioillat eri paikkakunnilla

Nykyisin pidän säännöllisiä meditaatioiltoja Helsingissä, Tampereella ja Turussa - tarkemmat tiedot saa etusivun kalenterista. Vaikka olen varannut enemmän aikaa kirjoittamiseen, tulen mielelläni eri paikkakunnille ja myös uusiin paikkoihin. Jos uskot että saammei kokoon ainakin kymmenen - kaksikymmentä ihmistä, ota yhteyttä niin mietitään asiaa eteenpäin. Koska toimin oman toiminimeni puitteissa, myös sinä voit olla kutsujana.

Tarkemmat tiedot tilaisuuksista saat etusivun kalenterista. Tilaamalla Hopeasulkaviestit saat tiedot kaikista tulevista tapahtumista ja tuotteista sekä ajankohtaista ja vahvistavaa henkistä tietoa. Yhä uudelleen olen saanut Hopeasulkaviesteistä kiitosta, että ne tuntuvat antavat vastauksia ja tukea juuri oikeaan aikaan.